Certifikat za svjetski kvalitet „Vidovdanske trke“ dodijeljen gradonačelniku

20.2.2018. Svjetska atletska federacija je i ove godine, a osmi put zaredom, dodijelila znak kvaliteta „Vidovdanskoj trci“ koja se održava u Brčkom, po čemu je ova manifestacija jedinstvena u regiji. Tim povodom danas je u zgradi Gradske vijećnice gradonačelniku Siniši Miliću direktor „Vidovdanske trke“ Borislav Đurđević uručio na čuvanje certifikat kojim se potvrđuje da je ova sportska manifestacija dio svjetske lige.

Image for news

„Izražavam zadovoljstvo zbog činjenice da sam vjerovatno jedan od rijetkih gradonačelnika možda i u regiji koji će imati priliku da u svom kabinetu čuva certifikat koji je znak kvaliteta od Svjetske atletske federacije. Zahvaljujući tome mi kao grad imamo brend po kojem smo prepoznatljivi širom svijeta. Siguran sam da će se kvalitet „Vidovdanske trke“ još unapređivati u smislu rezultata, ali i promocije Brčko distrikta BiH i atletskog sporta“, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Borislav Đurđević, direktor „Vidovdanske trke“, istakao je da je veliko priznanje koje je dobila ova manifestacija i velika obaveza za organizatore, ali i ponos grada.

„Za to je zaslužan cijeli grad, gradske službe i javna preduzeća koji učestvuju u organizaciji i koji su nam uvijek na raspolaganju, te ovo priznanje ne pripada samo nama“, dodao je Đurđević.

Priznanja su, u prisustvu predstavnika atletskih saveza iz regije, uručena i predstavnicima Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske te Kabinetu predsjednika Republike Srpske, koji su već 22 godine zaredom pokrovitelji manifestacije. Priznanja su dodijeljena i Policiji Brčko distrikta BiH, a naknadno će biti uručena javnim preduzećima „Putevi Brčko“ i „Komunalno Brčko“.